‘Tijd voor verandering!’ met Lisa Doeland en Ralien Bekkers

Vrijdagavond waren Lisa Doeland en Ralien Bekkers te gast bij ons café in een sfeervol Kruithuis Arsenaal in Woudrichem.

Alle bezoekers werden welkom geheten door een muzikale bijdrage van Gabriel Gort & Friends.

De twee vrouwen zorgden eerst individueel en daarna samen voor een boeiende avond over onze wereld en het klimaat, waarbij hun gezamenlijke boodschap het best valt te omschrijven als: ‘Het is tijd voor verandering!’

Echter vindt Lisa de omschrijving klimaatverandering niet afdoende voor het immense probleem waar we als wereld mee te maken hebben. Klimaatcatastrofe omschrijft volgens haar de ramp het best. Ze ging in op deze optimisten, pessimisten en fatalisten in deze wereld en stelde ‘dat doemdenkers toch de meest realistische denkers zijn’. Toch benadrukte zij: we zijn nog niet te laat. Het kan nog; met elkaar een verandering teweegbrengen.

En Ralien Bekkers sloot daarop aan door te stellen dat we die verandering alleen door kunnen voeren door van de kwaliteiten van zowel mannen als vrouwen gebruik te maken. Er is een minder masculiene, meer feminine aanpak nodig. ‘We weten dat er dingen mis zijn, maar blijven gewoon doorgaan op de manier waarop we dat altijd deden.’

Hun relaas nodige uit tot kritisch meedenken, en dat deed het aanwezige publiek maar al te graag. Een mooie avond vol zingeving én bewustwording.